Veelgestelde vragen

Advies

Ik weet niet welke server ik nodig heb. Kunnen jullie helpen?

Dat kunnen wij zeker! We krijgen regelmatig de vraag om mee te denken en doen dit graag. Vergeet niet om zoveel mogelijk informatie mee te sturen, dan kunnen we beter adviseren. Denk bijvoorbeeld aan software, opslag, geheugen e.d.

Kijk ook eens naar onze nieuws en informatie artikelen: https://ipsumcomputerservice.com/nieuws-en-informatie/

Ik weet niet welke laptop ik nodig heb. Kunnen jullie helpen?

Dat kunnen wij zeker! We krijgen regelmatig de vraag om mee te denken en doen dit graag. Heeft u informatie van school, de opleiding of specifieke software gekregen? Dan horen we dit ook graag.

Kijk ook eens naar onze nieuws en informatie artikelen: https://ipsumcomputerservice.com/nieuws-en-informatie/

Betaling

Betalingstermijn

Als u een product besteld wordt deze voor u gereserveerd. Deze wordt na 5 werkdagen weer vrijgegeven als de betaling niet door ons ontvangen is. U dient dus binnen 5 werkdagen te betalen.

Hoe kan ik betalen?

Bij het afhalen van het product kunt u het bedrag vooraf overmaken op onze bankrekening , betalen via een betaalverzoek (tikkie/ iDeal) of contant betalen (briefjes boven de €50,- worden niet geaccepteerd!).

Bij verzenden van het product kunt u het bedrag overmaken op onze bankrekening, via iDeal of via Bancontact betalen.

Waarom worden andere betaalmethoden niet aangeboden?
Andere betaalmethoden, zoals creditcard, zijn vele malen duurder doordat er een percentage wordt gerekend van het bestelbedrag. De kosten zijn daardoor tot wel 50x hoger t.o.v. iDeal. Dit mogen we niet doorberekenen en daarom zijn we gestopt met het aanbieden van deze opties.

Factuur

Kan ik een marge-product met BTW-factuur krijgen of andersom?

Een BTW-product kan niet met marge-factuur geleverd worden. Een marge-product kan wel met BTW-factuur geleverd worden. De prijs is dan exclusief BTW. Uiteindelijk maakt het dus weinig uit, want de prijs exclusief BTW blijft hetzelfde.

Intracommunautaire levering

Heeft u een bedrijf in het buitenland en wilt u een intracommunautaire factuur? Neem dan contact op. Via de website kan dit namelijk niet.

Verschil tussen een marge-factuur en BTW-factuur

Bij een marge-factuur is de BTW 0% en bedrijven kunnen de BTW niet terugvragen via de Belastingdienst. Bij een BTW-factuur is de BTW 21% en kunnen bedrijven de BTW wel terugvragen via de Belastingdienst. Als particulier kunt u geen BTW terugvragen en maakt het dus geen verschil.

Wanneer krijg ik een factuur?

Zodra de bestelling is afgerond krijgt u de factuur automatisch per mail toegestuurd. Als u een factuur vooraf wil of als u een factuur wil bij een bestelling buiten de website om kunt u contact opnemen.

Hardware & Software

Licenties

Voor alle software die wij installeren op de systemen zijn de licenties die nodig zijn aanwezig. Wij leveren geen gedownloade, gecrackte of ander schimmige software.

Inruilen

Het is mogelijk om ICT-apparatuur in te ruilen bij ons tegen handelsprijzen. Denk hierbij aan laptops, desktops, servers, monitoren, netwerkapparatuur. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Upgrades

In veel gevallen is het geen probleem om een systeem te voorzien van meer geheugen, een SSD of een grotere harde schijf. De meest voorkomende upgrades hebben wij alvast als optie bij het systeem gezet. Wilt u een upgrade die niet standaard is aangegeven? Neem gerust contact op!

Levering zonder software

De Microsoft Windows licentie is permanent gekoppeld aan het systeem. Het is daarom niet mogelijk om het systeem zonder licentie te leveren.

Installatie andere software

In veel gevallen is het geen probleem om een ander besturingssysteem of extra software te installeren. Omdat dit per geval verschilt kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Levering

Kan ik langskomen?

Langskomen is zeker mogelijk, maar we hebben geen showroom en zijn daarom alleen op afspraak geopend. U hoeft daarvoor geen bestelling te plaatsen, maar dit mag uiteraard wel.

Verzenden van servers

Verzenden van servers is standaard niet mogelijk. Mocht ik toevallig in de buurt komen is bezorgen wel mogelijk. Op verzoek kunnen we eventueel een koerier inschakelen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Waarom rekenen jullie verzendkosten?

De meeste (web)winkels berekenen dit mee als extra toeslag die in de prijs wordt verwerkt. Wij vinden dit oneerlijk voor de klanten die hun bestelling op komen halen. Door verzendkosten te rekenen betalen alleen de klanten die er ook daadwerkelijk gebruik van maken.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Verzenden:
Op de productpagina en bij het bestellen staat de verwachte leverdatum aangegeven. Soms kan het echter zijn dat de bestelling vertraging oploopt door bijvoorbeeld de post.

Ophalen:
Bij ophalen kunt u de bestelling direct (op afspraak) ophalen.

Wat zijn de verzendkosten?

Bestellingen onder de €100,- kunnen als standaard pakket worden verzonden voor €7,75 of als verzekerd pakket voor €9,25

Bestellingen boven de €100,- kunnen als verzekerd pakket worden verzonden voor €9,25

Bestellingen die door de brievenbus passen kunnen als brievenbuspakketje verzonden worden voor €5,25

Hoe verzenden jullie?

Wij verzenden met de PostNL

Retourneren

Hoe kan ik retourneren?

Wat ons betreft volstaat een mail naar info [AT] ipsumcomputerservice.com, maar uiteraard kunt u ook het modelformulier gebruiken.

Download het modelformulier hier: Modelformulier_WKOA

Wat mag wel en wat mag niet bij het testen?

Uitgangspunt is dat u het systeem mag testen zoals u ook kunt bij het ophalen en geen permanente wijzigingen aan mag brengen. Het is dus geen probleem om bijvoorbeeld Linux te installeren of om de computer op te starten en in te loggen. Wijzigingen zoals boren, zagen of verven mag niet.

Twijfelt u of iets wel of niet mag? Neem gerust contact met ons op!

Kan ik een product retourneren?

Binnen 14 dagen na ontvangst van het product kunt u de overeenkomst annuleren, zodat u het product (kort) uit kunt proberen. U krijgt dan het aankoopbedrag (inclusief verzendkosten) terug. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor uw rekening.

Uitzonderingen:
Voor zakelijke en opgehaalde bestellingen gelden er extra voorwaarden. Zie voor uitgebreide informatie: https://ipsumcomputerservice.com/verzenden-retourneren/
Dit is niet van toepassing op licentiecodes.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op.